onsdag den 6. marts 2019

Onsdag den 13. marts kl. 19.30
Ved Cand. mag og M.A. Inger Brøgger
”Kipling og det britiske imperium”

Rudyard Kipling (1865-1936) er i dag mest kendt som forfatter til ”Junglebogen” med Mowgli-historierne, og så er han berygtet for at have skrevet digtet ”Den hvide mands byrde” om det at være koloniherrer. Faktisk er der mange i dag, der slet ikke kender Kipling; men i sin samtid blev han verdensberømt allerede som ung for sine noveller og digte. I 1907 fik Kipling Nobelprisen i litteratur som den første engelske forfatter.
Den unge Kipling skrev først og fremmest om det engelske kolonistyre i Indien, noget ingen rigtig havde gjort før ham. Han var selv født i Indien, og efter skolegang i England vendte han tilbage dertil og arbejdede nogle år som journalist.
I dette foredrag vil cand.mag. & M.A. Inger K. Brøgger fortælle om Kipling, hans liv og forfatterskab, om det britiske imperium i Indien, og så vil hun lade tilhørerne stifte bekendtskab med af Kiplings tidlige noveller, der netop handler om en englænder i kolonitidens Indien.

Alle er velkomne, og der er gratis adgang.

-----------------

Passionskoncert i Augustenborg Slotskirke
d. 17. marts kl. 16.00
 G.B.Pergolesi: Stabat Mater Antonio
 Vivaldi: L’Estro Armonico Concerto
op. 3 nr. 8
Ensemble Nona

Stabat Mater dolorosa er begyndelsen på middelalderdigtet, der besynger Jesu mor, Marias smerte, mens hun står under korset ved Jesu korsfæstelse. Mange komponister har i tidens løb sat musik til denne tekst. Pergolesis værk er nok det mest kendte i dag. Værket bliver oftest opført netop i tiden frem mod påske, passionstiden. Tiden hvor vi netop betænker Kristi død.

Dette er er særlig koncert for os i Augustenborg. En af Slotskirkens tidligere korsangere og kirkesangervikar Jara Kanzel Hemmet studerer i dag sang på konservatoriet i Odense. Hun kommer nu sammen med 5 andre unge musikstuderende og aflægger hjembyen et koncertbesøg.

Alle er velkomne, der er fri adgang