ForedragOnsdag den 23. januar kl. 19.30 er der foredrag i Augustenborg konfirmandstue (Østergade 11)


”Evolution og kristentro - har Gud skabt en abekat?”


Sognepræst Mads Jakob Thorlund Jakobsen vil tale om forholdet mellem evolutionslæren og den kristne skabelseslære.
Da han for nylig skrev en artikel i sit kirkeblad om evolutionslærens problematiske etik set med kristendommens øjne, vakte det stor furore i offentligheden.
Derfor får han lejlighed til at uddybe dette gamle stridsspørgsmål, som han selv formulerer således: Har Gud skabt verden på seks dage og formet mennesket af jord, eller er skabelsesberetningerne blot billedtale, som sagtens kan forenes med Darwins evolutionsteorier?

Hvilke udfordringer giver det at forene evolution med teologi, og kan det overhovedet lade sig gøre?


Alle er velkomne, og der er gratis adgang.

--------------------------------------------------------------------------


Onsdag den 13. marts kl. 19.30 Ved Cand. mag og M.A. Inger Brøgger
”Kipling og det britiske imperium”


Rudyard Kipling (1865-1936) er i dag mest kendt som forfatter til ”Junglebogen” med Mowgli-historierne, og så er han berygtet for at have skrevet digtet ”Den hvide mands byrde” om det at være koloniherrer. Faktisk er der mange i dag, der slet ikke kender Kipling; men i sin samtid blev han verdensberømt allerede som ung for sine noveller og digte. I 1907 fik Kipling Nobelprisen i litteratur som den første engelske forfatter.
Den unge Kipling skrev først og fremmest om det engelske kolonistyre i Indien, noget ingen rigtig havde gjort før ham. Han var selv født i Indien, og efter skolegang i England vendte han tilbage dertil og arbejdede nogle år som journalist.
I dette foredrag vil cand.mag. & M.A. Inger K. Brøgger fortælle om Kipling, hans liv og forfatterskab, om det britiske imperium i Indien, og så vil hun lade tilhørerne stifte bekendtskab med af Kiplings tidlige noveller, der netop handler om en englænder i kolonitidens Indien.

Alle er velkomne, og der er gratis adgang.