Foredrag
Onsdag den 16. oktober kl. 19.30 i præstegårdens konfirmandstue

Mit liv som gartner


Efterårets og vinterens foredragsrække indledes med en lokal foredragsholder. Vi får
nemlig fornøjelsen af at høre augustenborgeren og Danfoss Universes’ chefgartner,
Gert Jensen, berette om sit liv som gartner.Han, der var født på en fattiggård i Ulkebøl, og gik i skole på Als, men efter endt skolegang flyttede til Aarhus for at færdiggøre sin uddannelse som gartner. Men som så mange andre alsinger flyttede han tilbage til Sønderjylland efter at have færdiggjort sin uddannelse. Her fik han jobbet som gartner på Gråsten slot, hvor han arbejdede i 23 år, hvilket bevirkede, at han fik et tæt og varmt forhold til Dronning Ingrid. 
2005 blev han chefgartner hos Danfoss Universe, og han var derfor med til at markere Bitten Clausens 100 års fødselsdag.

Gert Jensen blev awardvinder på Cph. Garden 2017. Dette og meget andet skal vi høre om, og Gert Jensen har lovet at tage billeder med fra de steder, han har været ansat, det vil selvsagt sige en del fra Gråsten Slot og den førnævnte 100-års fødselsdag for Bitten Clausen.

Alle er velkomne, og der er gratis adgang.

--------------------------------------------------------------------------------------------

Onsdag den 13. november kl. 19.30
Foredrag med sognepræst og debattør Merete Bøye. Merete Bøye vil fortælle om de to dystopier:

1984 og Fagre nye Verden

For disse to store dystopiske romaner bliver vi ved med at vende tilbage til. Ord som newspeak, Big Brother, overvågningssamfund og reagensglasbarn er gledet ind i sproget p.g.a. de to bøger. 
Begge bøger er advarsler om, hvor samfundet kan risikere at bevæge sig hen, hvis bestemte tendenser får lov til at fortsætte. I foredraget fortæller Merete Bøye om de to romaner og udforsker, om der er noget i dagens Danmark, der kan ligne de samfund, som Huxley og Orwell beskriver.

Merete Bøye er præst i Tjele/ Nørre Vinge pastorat og tillige en flittig samfundsdebattør.

Alle er velkomne, og der er gratis adgang.